Τα Windows 11 κυκλοφορούν την πρώτη τους έκδοση beta

Η Microsoft κυκλοφόρησε την πρώτη beta των Windows 11, διαθέσιμη σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα Windows Insider. Μέχρι σήμερα, η απόκτηση πρόσβασης στα Windows 11 σήμαινε την εγκατάσταση της προεπισκόπησης του Dev, η οποία σύμφωνα με τη Microsoft είναι για "πολύ τεχνικούς χρήστες" καθώς έχει "τραχιά άκρα". Σύμφωνα με τη Microsoft, η έκδοση beta είναι λιγότερο ασταθής, με τις κατασκευές να επικυρώνονται από τη Microsoft (αν και εξακολουθεί να είναι πιθανώς κάτι που θα θέλετε να εγκαταστήσετε σε δοκιμαστικό μηχάνημα ή δεύτερο τμήμα του δίσκου).

Φυσικά, για να εγκαταστήσετε το beta θα χρειαστείτε έναν συμβατό υπολογιστή. Το να καταλάβετε αν το υλικό σας θα λειτουργήσει με την επόμενη έκδοση των Windows ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά το άρθρο της Microsoft σχετικά με την προετοιμασία για το Insider builds κατευθύνει τους ανθρώπους στη σελίδα απαιτήσεων συστήματος. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα δώσει μεγάλη προσοχή στο πόσο καλά λειτουργούν οι επεξεργαστές 7ης γενιάς Intel και AMD Zen 1 κατά τη διάρκεια της περιόδου δοκιμών, οπότε είναι πιθανό να επιτρέπεται σε αυτά τα συστήματα να εκτελούν την beta, αλλά όχι την τελική κυκλοφορία.

Η έκδοση beta είναι επίσης καλή είδηση για όσους από εμάς εγκαταστήσαμε την προεπισκόπηση του Dev για να έχουμε στα χέρια μας τα Windows 11 το συντομότερο δυνατό, αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να είμαστε στην αιμορραγία (διαβάστε: buggy). Εάν εσείς, όπως και εγώ, βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση, μπορείτε να μεταβείτε στο κανάλι Beta μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις> Windows Update> Windows Insider Program και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στο Select your Insider Settings.

Συνήθως η μετάβαση από το Dev σε Beta απαιτεί μια πλήρη επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, αλλά σύμφωνα με τον λογαριασμό Windows Insider στο Twitter, θα είναι δυνατό να γίνει για «σύντομο χρονικό διάστημα». Probablyσως είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό το συντομότερο δυνατόν, εάν δεν χρειάζεται να παραμείνετε στο κανάλι Dev. Το έχω δοκιμάσει μόνος μου και η μετάβαση στο κανάλι Beta απαιτούσε μόνο μια γρήγορη επανεκκίνηση - μια μικρή τιμή για να πληρώσετε για αυτό που ελπίζουμε να είναι ομαλότερη πλεύση μέχρι την πραγματική κυκλοφορία.

Για όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν Windows 10, αλλά είναι αρκετά περιπετειώδεις για να συμμετάσχουν στην έκδοση beta, μπορείτε να εγγραφείτε για το πρόγραμμα beta της Microsoft εδώ. Φυσικά, ενώ η Microsoft λέει ότι οι κυκλοφορίες του Beta Channel είναι πιο σταθερές από αυτές του Dev Channel, εξακολουθούν να είναι betas. Πιθανότατα θα υπάρξουν σφάλματα, σφάλματα και λειτουργίες που λείπουν - η Microsoft έχει ακόμη μια ολόκληρη λίστα με τρέχοντα ζητήματα στην ανάρτηση ιστολογίου της, η οποία λέει επίσης ότι η λειτουργία συνομιλίας ομάδων που είναι διαθέσιμη για ορισμένους στο κανάλι Dev δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμη για χρήστες beta Ακόμη.

Αλλά αν σας πείραζε να δοκιμάσετε τα Windows 11, είναι τώρα σε ένα αρκετά σταθερό μέρος που η Microsoft είναι πρόθυμη να το αποκαλέσει έτοιμο για πρώιμους χρήστες (για όσους ζουν στα πρόθυρα, θα μπορούσε να πει κανείς).