Το Battlefield 2042 καθυστέρησε σχεδόν ένα μήνα

Το Battlefield 2042, η επερχόμενη είσοδος του Dice στη σειρά Battlefield, έχει καθυστερήσει σχεδόν ένα μήνα, ανακοίνωσε την Τετάρτη η μητρική εταιρεία Dice της EA. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού έχει μεταφερθεί από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου.

"Η οικοδόμηση της επόμενης γενιάς Battlefield κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας έχει δημιουργήσει απρόβλεπτες προκλήσεις για τις αναπτυξιακές μας ομάδες", δήλωσε ο Oskar Gabrielson, στούντιο GM στο Dice σε δήλωση εξ ονόματος της ομάδας Battlefield 2042. «Δεδομένης της κλίμακας και του εύρους του παιχνιδιού, ελπίζαμε ότι οι ομάδες μας θα επιστρέψουν μαζί στα στούντιο μας καθώς προχωράμε προς την έναρξη. Με τις τρέχουσες συνθήκες που δεν επιτρέπουν να συμβεί αυτό με ασφάλεια και με όλη τη σκληρή δουλειά που κάνουν οι ομάδες από το σπίτι, θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να αφιερώσουμε επιπλέον χρόνο για να υλοποιήσουμε το όραμα του Battlefield 2042 για τους παίκτες μας ».

Ωστόσο, ο Gabrielson είπε επίσης ότι οι ειδήσεις σχετικά με την επικείμενη ανοιχτή beta έκδοση του παιχνιδιού θα κοινοποιηθούν αργότερα αυτόν τον μήνα, οπότε μπορεί να έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε το παιχνίδι πριν από την καθυστέρηση έναρξης σύντομα.

Το Battlefield 2042 είναι το τελευταίο παιχνίδι που καθυστέρησε εν μέρει λόγω δυσκολιών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν το The Last of Us Part II, το οποίο καθυστέρησε περίπου ένα μήνα το 2020. Halo Infinite, το οποίο καθυστέρησε από την αρχική κυκλοφορία του Νοεμβρίου 2020 που θα συνέπιπτε με την κυκλοφορία του Xbox Series X / S. και αποκλειστικό PS5 Deathloop, το οποίο κυκλοφόρησε την Τρίτη μετά από δύο καθυστερήσεις που σχετίζονται με τον COVID-19.

Το Battlefield 2042 θα είναι διαθέσιμο σε PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X / S και PC.